GYIK

 

2. Milyen szempontok szerint kell kitölteni a munkaidő nyilvántartásokat?

Kereset kiegészítések esetén a munkaidő nyilvántartás elkészítésénél az alábbi szempontokat kell figyelembe venni:

1. Alapvető igény, hogy a munkaidő nyilvántartás a megfelelő formátumban és tollal vagy begépelve kerüljön kiállításra és újrahasznosított papíron kinyomtatva benyújtásra (a géppel és tollal vegyesen kitöltött dokumentum nem elfogadható, az aláírás ez alól természetesen kivétel, az csak tollal írva megfelelő).

2. A kereset kiegészítés bér jellegű kifizetés, ezért az arra vonatkozó szabályok érvényesek, azaz nem túlóradíj, így a törvényes munkaidőben végzett többlet feladatok ellátásáért jár. (Kifizetése nem történhet meg táppénz, fizetés nélküli szabadság idejére vagy hétvégére, de a szabadság idejére igen!)

3. A munkaidő nyilvántartásba a kereset kiegészítéshez tartozó feladatokra fordított tényleges munkaidő ráfordítást kell rögzíteni. Mivel a szerződések adott időtartamra készülnek, -feltételezve, hogy az adott időszakban folyamatos munkavégzés történik- az órák eloszlásának is ezt kell tükröznie.

4. A munkaidő nyilvántartásba kerülő adatok legyenek a szerződéssel megegyezőek (név, szerződésszám, tématerület, Kiválósági Központ és Tudományos műhely száma!!!). Külön felhívjuk a figyelmet az elvégzett munka és a szerződésben vállalt feladat közötti összhang fontosságára. Ez azt jelenti, hogy nem a szerződésben lévő általános feladat meghatározást kell feltüntetni a munkaidő nyilvántartásban, hanem a konkrétan elvégzett, szerződésnek megfelelő munkát.

5. A kereset kiegészítés összege és a hozzá tartozó munkaidő alapján számítható óradíj mértéke

Beosztás Óradíj (Ft/h)
kutatási segéderő, ügyintéző 500 - 3000
kezdő kutató, doktorandusz, tanársegéd 1000 - 4000
beosztott kutató, adjunktus 2000 - 6000
irányító kutató, docens 3000 - 10000
kiemelt kutató, tanár 4000 - 13000